Google

Anketa

Hledá se ztracená čepirožská kronika
Obec Čepirohy před svým zánikem a připojením k Mostu vedla svou obecní kroniku. Původní kronika, která je uložena v okresním archivu, končí rokem 1953. K jejímu obnovení došlo na počátku šedesátých let a v jejím vedení se postupně vystřídali Jiří Kareš, Miroslav Kareš a Ladislav Kučera.
Záznamy v kronice by měly končit rokem 1976, tedy připojením téměř zaniklé obce Čepirohy k Mostu. Ve zmatcích provázejících toto připojení se však kronika ztratila.

Každý, kdo má jakoukoliv informaci o osudu této kroniky nebo ví, kde by se mohla nacházet, se může obrátit na tiskové oddělení mosteckého magistrátu. Kontaktovat můžete přímo redaktora Petra Dundeka.

Hledá se ztracená čepirožská kronika

Litvínovsko v číslech

Rozsáhlé články:739
Drobnější články:479
Encyklopedická hesla:547
Kategorie:86
Komentáře:220
Ankety:17
Kvízy:30
Autoři:240
Odkazy:19
Fotografie a obrázky:4286
Videa:166

Poslední komentáře

Informace

Náhodný obrázek

Překvapivě nová a funkční vzduchotechnika
Tato fotografie - realizovaná zřejmě z tovární budovy a přes její zahradu a skleník- nám dokumentuje jednak náhon jdoucí z potoka šikmo do rybníka, a také vodu, přitékající z tovární přádelny. Na horním konci rybníka pak vidíme strouhu, která odváděla nadbytečnou vodu zpět do potoka. Situace je zřejmá i na mých přiložených plánech.V pozadí se tyčí komíny staré litvínovské horní Šikovky.
Valdštejnské náměstí na barevné fotografii r. 1912 
Vlevo vpředu vozy malodráhy. Vlevo vzadu honosný dům. č. p. 524 po přestavbě z r .1906. Byla zde umístěna mimo jiné i lékárna U Huberta.
Vpravo vepředu dům č.p. 307 . Průhledem Školní ulicí pak budova školy č.p. 5.
Elektrárna se srnkou.Vlastně srnka s elektrárnou,ta tu totiž byla dřív.
Rozhledna je vysoká sedm metrů
Na mapě
Studniční kaple